Продукти що допоможуть зберегти зуби здоровими

Стоматологічна клініка Euro-Dent надає весь спектр стоматологічних послуг за помірними цінами на Оболоні без вихідних

Правильне харчування необхідно для оптимального здоров'я всього організму. Потрібно пам'ятати, що блискучі зуби — це не тільки краса, але й показник нормальної роботи всього організму в цілому.

Що б мати здорові зуби, крім щоденного чищення зубів і профілактичних візитів до стоматолога, важливо також правильно харчуватися.

Дані продукти допоможуть зміцнити і зберегти ваші зуби здоровими:

1) Молочні продукти і сир

Молочні продукти і сир в тому числі, багаті зміцнює зуби і кістки кальцієм. В сирі, молоці та інших молочних продуктах міститься білок казеїн, який зміцнює і відновлює емаль.

2) Шпинат та інша зелень

Шпинат і інша зелень багаті клітковиною, що дуже корисно для зубів: такі продукти доводиться довго пережовувати. При цьому виробляється слина, яка очищає і омиває зуби, нейтралізуючи кислоти.

3) Риба (особливо морська)

Наприклад в Лососеві міститься велика кількість кислот омега-3. Крім того, вона є маловідомим, але хорошим джерелом вітаміну D, який допомагає тілу поглинати кальцій, завдяки чому цей мінерал захистить і зміцнить ваші зуби.

4) Чай та какао

У зеленому чаї містяться потужні антиоксиданти, які не тільки допомагають боротися з бактеріями і хворобами, але і захищають зуби, запобігаючи утворенню на них зубного нальоту. У чаї також міститься фтор, який запобігає появі карієсу і зміцнює емаль. Якщо зелений чай для вас занадто гіркий, то пийте свіжий чорний чай, він теж захистить ваші зуби та ясна.

Какао-порошок багатий на залізо і цинк, що укрепляютт зуби і кістки, також какао перешкоджає утворенню карієсу і захищає зуби від негативного впливу цукру.

5) Овочі та фрукти

Сира морква та інші сирі овочі і фрукти, які необхідно довго пережовувати (яблука, груші та огірки), допоможуть зміцнити ваші зуби. У процесі пережовування очищаються зуби і ясна, крім цього фрукти та овочі джерело вітамінів і корисних мікроелементів.

Українська